DÈDAL I ÍCAR

El mitic inventor.

Gàcies a les narracions d'Ovidi Apol·lador sabem que va existir Dèdal, un prestigios arquitecte atenenc que era alhora inventor, escultor i constructor. A l'illa de la Creta va servir a les ordres del rei Minos i va tenir el fill que ha passat a la historia amb ell el, Icar.

A Creta, Dèdal va contruir un artefacte a instancies de pasifae, esposa del rei, gràcies al qual ella va poder tenir religions amb un bel toro, i d'aquesta unió va nèixer el Minotaure, posteriorment va haver de disenyar el laberint per recloure-hi el monstre antropòfag meitat home , meitat brau.

El rei Minos, espòs de Pasifae, va decidir castigar Dèdal, i el va tancar, juntament abm el seu fill ícar al labertint . Però l'inventor va buscar la manersa de fugir volant va contruir unes ales amb plomes d'ocell unides amb cera . Abans d'empendre el vol Dèdal va avisar ícar que no havia de volar ni massa avall. ja que la escalfor del sol foldria la cera. erò icar embriagat per la llibertat que li donava el fet de volar , es va acostar massa al sol.
la cera es va fondre , les ales es van desfer, i va caure al mar.
Dèdal va aconseguir salvar-se i, despès de enterrar el seu fill en una illa que va rebre el nom d'Icaria, va viure a Sicilia fins que va morir.

0 comentarios:

Publicar un comentario