LLegendes seobre Hèrcules






El jardí de les hespèridesdes

L'occident d'Europa va estar relacionat en la imagina amb nombrosos clàssica amb nombrosos personatges i llocs mítics, com el jardí de les Hespèrides, una arbreda esplèndida on creixien uns arbres que donaven com fruit unes pomes daurades que feien immortal que en menjava.

Aquest jardí extraordinari procedia de les pomes de Gea, la deessa de la terra, havia regalat a Hera en ocasió del seu matrimoni amb Zeus, i estava vigilat constantment per les Hespèrides, o "Egle, Erítia y Hespera. Les nimfes eren conegudes per Hespèrides, o "nimfes de l'ocàs", perquè la traducció les situava en el limit de la Mediterrània occidental, és a dir, a la penísula libèrica (coneguda com Hepèdia, nom ab què també s'havia conegut Itàlia) i a nord d'Àfrica, juntamnet amb el sistema muntantós del l'Atles, alguns autors es han emplaçat fins i tot en un arxipèlag situat " a l'altra banda e l'Oceà en el que s'ha volgut veure com una referència directa e
en qualsevol cas, esa terra meravellosa amb unes fonts d'on brollava ambrosia, l'aliment dels dèus, i on la felicitat regnava aternamet.


El darrer treball D'Hercules


Les referenciès al jardí de les Hespèrides en els documents antics acostumen a estar relacionades amb el setè treball que el rei de Micenes, Euristeu, va imposar a Hèrcules (Hèracles per al grecs), durant els dotze anys que el va tenir al seu servei.
Aquesta feina consistia a robar les pomes d'or del jardí.

Segons la versió mès aceptada acceptada, Hèrcules va demanar al gegant Atles, a qui la llegenda feina feia pare de les Hespèrides, que robès les pomes per a ell. Atles sostenia, amb tota la força que tenia, la volta del cel, i l'Hèrcules es va oferir a substituir-lo per pagar-li, l'encàrrec. L'Atles hi va accedir i va aconseguir les pomes sense les pomes a Euristeu, mentre l'heroi es quedava carregant el cel. No obstant això, Hèrcules va ser prou hàbil i el va enganyar dient-li que aguantés un moment toto aquell pes, mentre ell es posava un coixí sobre les espatlles per suportar mèsrega. bè la càr

0 comentarios:

Publicar un comentario